Khamis, 3 Mei 2012

Masak+makan = Juri masak & makan

Assalamulaikum..selamat hari khamis..wehuuuu~~jap jer dah sampai hari khamis erk?kan bez tiap2 minggu kje juz 3 ary jer..hakhak bahagia sungguh leeee ase..hihi 

Al-kisah ini cerita adalah sbelum bercuti pra-raya  tempoh hari..hihi kat tempat cikyong diadakan hari jualan-jualan dan makan-makan disamping masak sndiri bagi student yang nak menjual..hihi so tempoh hari cikyong diminta menjadi juri bagi pertandingan memasak..alahai..malu btul nak terima pelawaan 2..kecil  rasa diri bila disuruh jadi juri nie..huhu 

Ilmu masak-masak pun xberapa sedap lagi..huhu banyak lagi orang berpengalaman yg buleh jadi juri..hikhik 
Dalam pertandingan memasak kali nie,ader lebih kurang 5 kumpulan yang masuk pertandingan nie..wah!sungguh bersemangat dorang nie..disamping sgt kreaif dalam menyediakan masakan..tema hari 2 is 1Malaysia..and gambar-gambar dalam nie..adalah hasil pinjaman dari salah sorang lecturer kat situ..hikhik cikyong bawak kamera tapi xbekesempatan nak ngambil..kihkih *teruja sgt lah katernyeee~~!!hakhakhak
Banyak jugak benda -benda baru cikyong belajar..dan also leh try kat umah..hikhik 

Yang paling cikyong segan,dorang dok amik gambar di setiap perilaku kami orang..hui! *sogan lah mak jemah!! sampai cikyong xkomen masakan dorang nie pkai microphone..hakhak cikyong wakilkan kawan-kawan cikyong tok komen..keje cikyong hanya memberi markah di atas hasil persetujuan bersama..hihi 
Alhamdulillah..segala-galanya berjalan lancar..Tahniah pada yang menang~~


cikyong sgt suka lempeng pisang disiram dengan buah strawberi 2..hakhak *manis macam cikyong!!
Group yang memenangai pertandingan hari itu..tahniah..sgt sedap dan sgt sweett!!
gasak member cikyong sorang nie..kene plak time 2 dia lapar..kihkih memang sume jadi sedap!
nampak x air dlm gelas kaler hijau 2??tue air avakado + coklat..memang mantop!hikhik
juri memberi komen~~Juri 2 suka gulai lemak ayam kump..hihi 
kump nie pun not bad juger~~
suka sgt air coklat 2!ahakz!

cikyong suka buat kuih onde-onde 2..bila masok dlam mulut,,hmm..suka part gula melaka 2 pop dlm mulut~~ngeee
kreatif dorang nie..ader buar cucur campur kentang..hmm..leh cuba nie kat umah..hihi 


**sampai jer kat umah..perut memulas-mulas coz dah terisi makanan 1Malaysia..hahaha~~~

8 ulasan:

  1. Alahai akma...
    lapar-lapar tgk makanan ni, menggoda sungguh!

    avocado+coklat tu mnarik hati la...

    BalasPadam
  2. Kak Aine
    hikhik akma yg boh gambaq nie pun puas tahan ayaq liur..kihkih

    BalasPadam
  3. amboi2..happy la dpt makan tu...sape tu izat kan senyum je dia ye amboi2..tahula hobi kan ;0

    BalasPadam
    Balasan
    1. kak amy

      izzat always dia nyer hobi kak!hakhak

      Padam
  4. Kelass tau akma ni. Siap jadi juri lagi. Alah, kalau masak kenduri pun pandai, jadi juri lagilah mantop. Yang penting perut kenyang sebab dapat rasa semua. Hehehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kak aida
      ngeee~~idok ler..bese2 jer kak..hihi
      mmg sgt kenyang..haha
      kretip dorg nie sume masak..hihi

      Padam
  5. uiitt..ko jadi juri ke??dahsyat la... :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. En.Faruq
      hihi yup!idok ler dasyat mne weh..hihi

      Padam