Jumaat, 24 Februari 2012

si baby kitten + si oyen = sama xserupa

Assalamualaikum..yeah!setelah berhari-hari dok kejar mood berblogging  nie..akhirnya ia kembali pada tuan tanah..kahkahkah tbe2 ase syok jer tgok org len post tntang tucen2 memasing kan..cikyong plak kat umah kemain banyak aksi yang nak di snap..cuma aty nie kata nak and xnak jer..cz pengalaman masa lalu mengajar cikyong..

alkisahnyer mcm nie..actually kat umh cikyong ader 2 ekor mummy yg tgh bunting..pas 2,cikyong mengadoptkan lah si oyen nie..cz di umah 2 rasa sunyi sgt dgn keletah anak2 kucing yg gedix2 kan..kebetulan si oyen nie seiras dengan mek dulu..so in advance cikyong bela si oyen nie..tup..tap mummy yg tgh bunting nie melahirkan baby kitten yg sejibik jugak macam si Oyen..huiiii~~nyosa pun tarak berguna..ape yang dirasakan bila ade plak yg serupa cam Oyen n Mek??redho jolah tgok baby kitten 2..seb bek comel!klau x..mmg buat2 xnampak jer..kahkahkah *jahat giles
bla dah beso skit si kitten nie,maka diberi nama Dudut..kahkah *maaf..gelak sambil menulis cz nama si Dudut nie amatlah klasik..hikhikhik bermula lah aksi2 yang sangat mengujakan jiwa sampai rasa cam xmo p keje *ober sgt!

antara sebab2 dia deberi nama sebegitu adalah
i- badan & ekor yg sgt kentot
ii-badan yg pendek
iii-kecik2 lg pandai membuli adik beradik
iv-pandai mengiaw klau xmo beramah mesra dgn dia..eeee~~part nie mmg cikyong sgt geram!
v-Dudut dalam bahasa kerinci(indonesia) seakan-akan panggilan untuk yang kiter sayang+manja..aaauuwww!!


Si Oyen selepas dibelai +kekenyangan = cam cicak penyek..haha
muka angry cat  pas kene kacau tido...kahkahkah

kunun2 nak cabot rumput a.k.a pembantu mak


c..c..c..pandai tol beracting dpn kamera

bertambah melentik Si Oyen nie kalau orang belai bla dia kekenyangan


walaupun ditindihh~~


si Dudut..ngeh3
see..a look a like :)


ngada sgt 2 ekor nie taw!!eee..geram!

8 ulasan:

  1. nampak manja betul dia ye... kakak suka tengok sebab comel tapi kalau dekat boleh melenting jadinya...

    BalasPadam
  2. kak zakie
    hihi sgt manja sampai bila tgok mmbe lain kene babab,dia boleh wat muka innocent..eyeeerrr..geram!hihi

    BalasPadam
  3. Tak tahan tengoookk...geram, kiut. Anak akak tiap heri pesan ngan Moli jangan membesar supaya dia stay cute macam kitten. Serius oyen tu mixed, akma. Panjang bulu dia. Mana dapat ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. weeeee~~klau lah bleh dibantutkan kedewasaan 2ekor nie...mmg akma p buat dah kak..haha
      dpt secara kebetulan jer kak..xsngka lak dia nie mix2..hihi si dudut pun sama..xyah nak p beli kt mne2..alhamdullillah..rezki :)

      Padam
  4. Comel la si oyen tu! Dudut, kahkahkah! Klasik habes nama dia!

    BalasPadam
    Balasan
    1. cigu dinas
      kahkahkah akma pun rsa nk gelak guling bla bce komen akk..hikhik

      Padam
  5. Oyen cantik..pandai lak tu

    BalasPadam